Marion Schmäh, Praktijk voor Healing, AmsterdamBloemen03banner

shapeimage4copyHet vierde chakra

Het vierde chakra bevindt zich in het midden van de zeven chakra's met drie onder en drie boven. Dit is het gebied waar fysiek en spiritueel samenkomen. Het vierde chakra, ook wel het hartchakra genoemd, bevindt zich in het midden van de borst en omvat het hart, de thymus, de longen en de borsten. Het regeert ook het lymfestelsel. Het Sanskrietwoord voor het vierde chakra is Anahata, wat 'ongedeerd' betekent. De naam impliceert dat onder de pijn en grieven van ervaringen uit het verleden een pure en spirituele plaats ligt waar geen pijn bestaat.

Wanneer je hartchakra open is, stroomt je liefde en mededogen, vergeef je snel en accepteer je anderen en jezelf. Een gesloten hartchakra kan plaatsmaken voor verdriet, woede, jaloezie, angst en haat jegens jezelf en anderen.

Sommige mensen zijn in het verleden gewond geraakt door ouders, broers en zussen, klasgenoten of in een relatie. Misschien is het jou ook overkomen. Het is onmogelijk om situaties te vermijden waarin iemand je misschien pijn kan doen. Maar je kunt kiezen wat je met die pijn doet. Sommige mensen kunnen proberen de ander ook te kwetsen. De persoon die anderen pijn doet reageert uit angst, onwetendheid of haat. Het vertegenwoordigd allemaal een gesloten hartchakra.

Wanneer je gekwetste gevoelens uit je verleden of heden tegenkomt, kun je ervoor kiezen om ze volledig te voelen en los te laten. Door ze te laten gaan, kun je je hart openen voor nieuwe mensen en nieuwe ervaringen met mededogen, liefde en begrip.

Vasthouden aan pijn herbergt negatieve gevoelens en snijdt je af van kansen om lief te hebben en te dienen. Loslaten is net zo eenvoudig als een keuze maken. Je geest en je ego vertellen je misschien iets anders, maar het is eenvoudig om ervoor te kiezen om los te laten en verder te gaan.

De beste manier om liefde te ontvangen is om het te geven, manieren om liefde te geven zijn: glimlach naar iedereen die je dagelijks ziet, zelfs als je geen zin hebt om te glimlachen. Het is besmettelijk. Vergeef en ga verder. Het leven is te kort om wrok te koesteren. Geef vrienden, familie en collega's positieve bevestigingen en feedback. Probeer een dag per week door te brengen zonder iemand of iets te bekritiseren, inclusief jezelf.

Grijp elke gelegenheid aan om liefde en liefdevolle gevoelens te koesteren. Alles wat je geeft zal naar je terug komen.

Het mantra-geluid dat overeenkomt met het vierde chakra is het geluid YUM. Een speciale mantra om liefde en mededogen te helpen vergroten is OM MANI PADME HUM. Je kunt deze mantra in meditatie herhalen om meer toegang tot deze kwaliteiten te krijgen.

De kleur van het hartchakra is smaragdgroen en de edelstenen die bij het hart horen zijn smaragd, malachiet, jade en rozenkwarts.

Meest recente berichten

Meditatie

Het keelchakra

De tuin van het licht

Het vierde chakra

Het Solar plexus chakra

Het Sacraal chakra

Het Wortelchakra

Energie

De zeven chakra's

Een open deur

I call upon a miracle

Healing, een alternatieve begeleiding bij borstkanker

Eer je intuïtie

Nieuws

tel: 06 • 27244389
e-mail:
info@marionschmaeh.com

PRAKTIJKADRES

CONTACT

DISCLAIMER

Copyright © Marion Schmäh 2015

Marion Schmäh
Willem Schoutenstraat 42/2
1057DN Amsterdam

m i h
Mail1Skype1
item10