Marion Schmäh, Praktijk voor Healing, AmsterdamBloemen03banner

DSC0330503Het Sacraal chakra
 

Het sacraal chakra, Svadhisthana, staat bekend voor creativiteit en seksualiteit. Het bevindt zich boven het schaambeen en onder de navel en omvat het genitale gebied. Het woord svadhisthana kan worden vertaald als 'de woonplaats van het zelf' en het element van het tweede chakra is water. Een uitgebalanceerd tweede chakra leidt tot gevoelens van welzijn, overvloed, plezier en vreugde. Wanneer dit chakra uit balans is, kan een persoon emotionele instabiliteit, angst voor verandering, seksuele disfunctie, depressie of verslavingen ervaren. Je kunt dit chakra openen met creatieve expressie en door je lichaam te eren. De energie van dit chakra is vrouwelijk, passief en is verbonden aan de energie van de maan.

Creativiteit: de focus van het tweede chakra. Als mens maakt het deel uit van onze natuur om te creëren. Deze creativiteit kan worden uitgedrukt als voortplanting, maar we zijn ook cratief wanneer we koken, bakken of tuinieren. We creëren wanneer we een nieuwe oplossing voor een oud probleem vinden. Elke keer dat we iets nemen en het veranderen in iets nieuws, gebruiken we onze creatieve energie.

Speel als een kind om je creatieve energie wakker te maken. De reden dat we niet meer creatief zijn of creatief geen risico's meer nemen, is omdat iemand ons in het verleden heeft verteld dat we niet goed waren of dat we het niet konden doen. Bij het openen van je tweede chakra-energie moet je risico's nemen en niet bang zijn om te falen. Spelen is een geweldige manier om het tweede chakra te openen. Heb je ooit een kind zien spelen? Een kind zal enkele uren doorbrengen met het bouwen van een Legotoren, een zandkasteel of een prachtig poppenhuis. Dan zal hetzelfde kind in een oogwenk zijn meesterwerk kapot slaan en opnieuw beginnen alsof het geen probleem is. Begin als een kind te spelen. Als je gastronomische maaltijd niet lukt, wat dan? Als je potplant binnen een week sterft, plant dan nog een. En ja, als je werkproject een flop is, betekent dit niet dat je carrière voorbij is. Begin opnieuw, net als het spelende kind. Je hebt een oneindige hoeveelheid creatieve energie in jezelf, dus gebruik het.

Hoe breng je Svadistana in balans Naast openstaan voor creativiteit in je dagelijkse leven, kun je het tweede chakra in balans brengen door een gezond seksueel leven te leiden en je lichaam te respecteren. Maak verbinding met je emoties en kijk of er gevoelens zijn die je vasthoudt. Doe het nodige om die emoties op een gezonde manier te verwerken.

Linker neusgatademhaling genaamd Ida Nadi-ademhaling zal helpen om het tweede chakra te openen omdat het maanenergie voortbrengt. Sluit eenvoudig je rechter neusgat met de eerste twee vingers van je rechterhand en inhaleer en adem uit door het linker neusgat, doe dit 8 tot 10 ademhalingen.

Nieuws

tel: 06 • 27244389
e-mail:
info@marionschmaeh.com

PRAKTIJKADRES

CONTACT

DISCLAIMER

Copyright © Marion Schmäh 2015

Marion Schmäh
Willem Schoutenstraat 42/2
1057DN Amsterdam

m i h
Mail1Skype1
item10

Meest recente berichten

Meditatie

Het keelchakra

De tuin van het licht

Het vierde chakra

Het Solar plexus chakra

Het Sacraal chakra

Het Wortelchakra

Energie

De zeven chakra's

Een open deur

I call upon a miracle

Healing, een alternatieve begeleiding bij borstkanker

Eer je intuïtie