Marion Schmäh, Praktijk voor Healing, AmsterdamBloemen03banner

DSC0264202Het wortelchakra
 

Het wortelchakra bevindt zich aan de basis van de wervelkolom, de bekkenbodem en de eerste drie wervels en is verantwoordelijk voor je gevoel van veiligheid op deze aardse reis. Het woord Muladhara is samengesteld uit twee Sanskrietwoorden: Mula betekent 'wortel' en Adhara, betekend 'ondersteuning' of 'basis'.

Dit is het eerste chakra, het chakra van materie. Door het wortelchakra in balans te brengen, ontstaat een solide basis voor het openen van de volgende chakra's. Stel je voor dat je de basis legt voor een huis waarin je lang gaat wonen. Een solide basis op stevige grond zorgt voor de stabiliteit die je nodig hebt om een ​​huis voor de komende jaren te creëren.

Het wortelchakra bestaat uit alles wat te maken heeft met stabiliteit in je leven. Dit omvat je basisbehoeften zoals voedsel, water, onderdak en veiligheid, evenals je meer emotionele behoeften zoals het loslaten van angst. Wanneer aan deze behoeften wordt voldaan, voel je je geaard en veilig en maak je je minder zorgen.

Of je je nu veilig voelt, heeft vaak minder te maken met wat je tot je beschikking hebt en meer met hoe veilig je je voelde als klein kind. Als je de ontwikkelingsfasen bekijkt, is de eerste fase - vertrouwen versus wantrouwen - nauw verbonden met je ontwikkeling van het wortelchakra. Als baby, voelde je je veilig in de wereld als je zorgverleners je gemakkelijk gaven wat je nodig had om te overleven,. Je voelde dat de wereld een plaats was waarop je kon vertrouwen om in je basisbehoeften te voorzien. Maar als je zorgverleners je hebben onthouden om je te geven wat je nodig had, of als dat geven inconsistent was, kun je merken dat je eerste chakra een blokkade heeft.

Onevenwichtigheden in het wortelchakra Als er een onbalans is in het wortelchakra, kun je angsten of nachtmerries ervaren. Fysieke onevenwichtigheden kunnen zich manifesteren als problemen in de dikke darm, met de blaas, met problemen met de onderrug, benen of voeten. Bij mannen kunnen prostaat problemen optreden. Eetstoornissen kunnen ook een teken zijn van een onbalans in het wortelchakra.

Hoe kun je je wortelchakra in evenwicht brengen Hoewel meditatie je verbindt met een hoger spiritueel gebied, dient het ook om je te aarden. Je zult misschien niet altijd kunnen vertrouwen dat de wereld je zal geven wat je nodig hebt om te overleven, maar verbinding met je hogere zelf en vertrouwen in een kracht die hoger is dan jezelf zal je geven wat je nodig hebt om je veilig te voelen. Het maakt niet uit of je dat hogere zelf, Moeder Natuur, God of Geest noemt. Verbinding met universele energie geeft je een gevoel van vrede en stabiliteit. De dieren in het bos hebben geen idee of en wanneer ze elke dag voedsel zullen vinden, maar toch vertrouwen ze op de natuur om voor hen te zorgen. Het zintuig dat overeenkomt met het eerste chakra is geur. Terwijl je mediteert, kun je je op het puntje van je neus concentreren om het sacrum uit te lijnen en de kwaliteiten naar voren te brengen die je nodig hebt om je wortelchakra in evenwicht te brengen.

Nieuws

tel: 06 • 27244389
e-mail:
info@marionschmaeh.com

PRAKTIJKADRES

CONTACT

DISCLAIMER

Copyright © Marion Schmäh 2015

Marion Schmäh
Willem Schoutenstraat 42/2
1057DN Amsterdam

m i h
Mail1Skype1
item10

Meest recente berichten

Meditatie

Het keelchakra

De tuin van het licht

Het vierde chakra

Het Solar plexus chakra

Het Sacraal chakra

Het Wortelchakra

Energie

De zeven chakra's

Een open deur

I call upon a miracle

Healing, een alternatieve begeleiding bij borstkanker

Eer je intuïtie