Marion Schmäh, Praktijk voor Healing, AmsterdamBloemen03banner

DSC01597Het Solar plexus chakra


De zonnevlecht, het derde chakra wordt ook wel Solar Plexus genoemd. Het chakra bevind zich net boven je navel, onder je ribbenkast. Het is de plek waar je gezonde ego zich bevindt en waar de energie wordt verdeeld. De basis die je legt vanuit het wortelchakra en navelchakra vormt zich in de zonnevlecht tot identiteit. Hier·komt je drive vandaan. Hier zit je vuur. De kleur van dit chakra is geel. De kleur geel symboliseert je kracht, je vuur en de zon.

Wanneer je zonnevlecht geblokkeerd is voel je je vaak onzeker, ben je makkelijk te manipuleren, heb je weinig discipline en verval je snel in een slachtofferrol. Je zonnevlecht chakra kan ook te open zijn. Dit kan zich uiten in agressie, graag de overhand willen hebben en macht uitoefenen, gelijk willen hebben en zeer prestatiegericht zijn.

Balans in je derde chakra bereik je door acceptatie. Acceptatie is de sleutel om het Zonnevlecht chakra te openen. Het erkennen van jezelf, het accepteren van jezelf en je omgeving. Je innerlijke kracht laten zijn. Wanneer je Zonnevlecht chakra in balans is sta je in je kracht, neem je verantwoordelijkheid, ga je evenwichtige relaties aan, ben je gedisciplineerd en straal je een warme persoonlijkheid uit.

Je kunt het zonnevlecht chakra op verschillende manieren genezen, waaronder door onderstaande meditatie:

Ga comfortabel zitten met je ruggengraat vrij. Stel je een onzichtbaar snoer voor dat je ruggengraat naar boven trekt, Visualiseer dan energie die vanuit de grond omhoog stroomt door je benen, de wervelkolom en door de bovenkant van het hoofd. Stel je voor dat deze energie geconcentreerd wordt in je zonnevlechtgebied. Laat het samensmelten tot een gloeiende bal, net als een innerlijke zon. Voel de warmte en het licht van deze bal van energie. Voel hoe het zich uit je lichaam uitbreidt naar het universum.

Weet dat deze energie de energie van liefde is, inclusief zelfliefde en dat er nooit een tekort aan deze energie is. Je kunt het in jezelf opnemen wanneer je maar wilt, in overvloed. Voel hoe goed het is om deze liefdevolle energie uit jezelf te laten stromen en alle spanning en knopen in je middenrif los te laten. Vraag je solar plexus wat het vasthoudt en wat moet worden opgelost. Luister naar het antwoord. Het antwoord kan onmiddellijk of later komen, sta open voor wat je hoort. Het is niet je verbeelding, het is innerlijke wijsheid die tot je spreekt.

Meest recente berichten

Meditatie

Het keelchakra

De tuin van het licht

Het vierde chakra

Het Solar plexus chakra

Het Sacraal chakra

Het Wortelchakra

Energie

De zeven chakra's

Een open deur

I call upon a miracle

Healing, een alternatieve begeleiding bij borstkanker

Eer je intuïtie

Nieuws

tel: 06 • 27244389
e-mail:
info@marionschmaeh.com

PRAKTIJKADRES

CONTACT

DISCLAIMER

Copyright © Marion Schmäh 2015

Marion Schmäh
Willem Schoutenstraat 42/2
1057DN Amsterdam

m i h
Mail1Skype1
item10